Ingredienser
Bunn
130 g hasselnøtter
130 g mandler
6 eggehviter
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ss mandelmel
Tindvedmousse
1 1/2 dl tindvedsaft (ca. 4 1/4 dl frosne bær)
6 gelatinark
3 ss vann
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 eggehviter
3 dl kremfløte
Pynt
tinte tindvedbær
Instruktioner
Sett ovnen på 150 °C. Kjør hasselnøtter og mandler i kjøkkenmaskinen.
Tilsett en eggehvite og halvparten av sukkeret.
Visp de andre eggehvitene til hvitt skum i en bolle. Senk hastigheten, og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Ha til slutt i mandelmel. Bland sammen alt.
Fordel røren på en plate med bakepapir, ca. 30 x 40 cm.
Stek midt i ovnen i ca. 10–15 minutter. Marengsen skal slippe papiret og føles lett. Avkjøl.
I mellomtiden lager du moussen. Tin tindvedbærene, miks dem og sil gjennom en finmasket sil, slik at bare saften blir igjen.
Legg gelatinarkene i kaldt vann. Kok opp vann og demerarasukker. Når sukkerlaken er 110 °C, vispes eggehvitene stive. Når sukkerlaken er 121 °C, helles den i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.
Visp kremfløten luftig. Varm tindvedsaften til ca. 40 °C, klem vannet av gelatinarkene og legg dem i saften. Rør til de er løst opp. Vend forsiktig inn marengsen, og deretter den vispede kremfløten. Hell moussen i en sprøytepose, og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Stikk ut 20 rundinger á 7 cm av marengsbunnen. Sprøyt deretter moussen på den første bunnen. Legg på en bunn, deretter et lag mousse og så en bunn til. Pynt med tinte tindvedbær og hakkede nøtter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Julebakst med kjærlighet
Finn oppskrifter og inspirasjon til unike julehjerter for alle du bryr deg om.
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.
Juledrikker
Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.