Oppdag
sukkerets store
smaksverden

Sukker er en smakstilsetning og en smaksforsterker som er overraskende viktig og rik på nyanser.

Vi har laget en guide til de av produktene våre som har en karakteristisk smak utover den rene søte smaken. Guiden viser sukkerets smaksintensitet og smakstype. Det blir dermed enklere for deg å velge mellom sukkerproduktene våre og hente inspirasjon til nye smakskombinasjoner, både når du baker og når du lager mat.

Prøv for eksempel å rulle en sjokoladetrøffel i ulike typer sukker eller bytt ut det vanlige sukkeret i kaken med noe mer spennende.

Ved hjelp av smakssirklene våre får du et bilde av sukkerets forskjellige smaksnyanser og smakens intensitet.

Smaksintensitet: viser styrken på den totale smaksopplevelsen. Jo mer sirkelen er fylt, desto mer intensiv er smaken.

Smakspalett: smaksnyansene er beskrevet med ord som best karakteriserer produktet. Jo større bokstavene er i ordet, desto mer fremtredende er denne smaken.

Brun Farin

Smaksintensitet og smakstype: Brun Farin

Brun Farin er et sukker som er blandet med rørsukkersirup. Resultatet er et gyllenbrunt, fuktig sukker med aromatisk smak.

Passer godt til: Dessert, bakverk, marinader, sauser og forskjellige matretter. En fast ingrediens i Irish coffee.

Tips! Prøv å rulle kyllingfileter i Brun Farin før du steker dem. Smaker fantastisk godt!

Demerarasukker

Smaksintensitet og smakstype: Demerarasukker

Demerarasukker, eller rørsukker, fremstilles av sukkerrør. Dansukker Demerarasukker er Fairtrade-merket og er et gyllent, knasende rørsukker med store krystaller.

Passer godt til: Frukt og bær, til matlaging, baking, i desserter og til å strø på kefir eller yoghurt. Perfekt i varme drikker og kan også brukes som pynt på kaker og desserter.

Tips! Bytt ut Sukker med Demerarasukker i formkakedeigen. Vi lover fin smak og vakker farge!

Stor Brun Kandis

Smaksintensitet og smakstype: Stor Brun Kandis

Stor Brun Kandis er ekstra store sukkerkrystaller. Den brune fargen og aromaen er et resultat av varmebehandlingen der sukkeret har dannet velsmakende karamellstoffer.

Passer godt til: Te og kaffe.

Tips! Er dekorativt på te og kaffebord, passer også fint sammen med sukkerbiter i sukkerskålen.

Mørkt Muscovadorørsukker

Smaksintensitet og smakstype: Mørkt Muscovadorørsukker

Muscovadorørsukker stammer fra Mauritius og utvinnes av sukkerrør. Sukkeret er for behandlet så lite som mulig for å bevare aromaen og fargen. Sukkeret har en fin smak av lakris og er fuktig og finkornet. Produktet er Fairtrade-merket.

Passer godt til: Sauser, marinader og chutney. Gir interessante smakskontraster, særlig sammen med sjokolade.

Tips! Prøv å bytte ut Sukker med Mørkt Muscovadorørsukker i bakverk med sjokolade, f.eks. trøfler og sjokoladekake.

Lys Sirup

Smaksintensitet og smakstype: Lys Sirup

Lys Sirup fremstilles av sukkerroer. Den har en fin lys farge, en karamellaktig smak og en kremete konsistens.

Passer godt til: Godteri, forskjellige matretter, til baking og på nybakt brød.

Tips! Bland litt sirup med olivenolje til tomatsalaten. Det fremhever alle smakene.

Mørk Sirup

Smaksintensitet og smakstype: Mørk Sirup

Mørk Sirup fremstilles av sukkerroer og sukkerrør. Den har en aromatisk smak med et hint av lakris og en kremete konsistens.

Passer godt til: Godteri, i matretter og til baking. En klassiker til kålruletter.

Tips! Tilsett Mørk Sirup i vinaigretten, så får du en rundere og fyldigere smak.