Rosa prinsessekake

1 kake

Karakter (19 stk)

Ingredienser

Kakebunn
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Vaniljekrem
2 dl melk
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
4 1/2 dl kremfløte

Jordbærsyltetøy
Vil du lage ditt eget syltetøy finner du oppskriften her.

Pynt
500 g mandelmasse
3 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
rød konditorfarge

Marsipankrone
50 g grønn marsipan

Last ned vår mal

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C. Smør og strø en rund form, ca. 22 cm i diameter.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland melsortene med bakepulveret og vaniljesukkeret. Vend melet ned i eggedosisen. Hell over i formen.

Stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. La kaken stå i formen i 5 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den.

Visp sammen alle ingrediensene til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret og kremfløten, i en rustfri kasserolle. Kok opp under omrøring til kremen har tyknet. Tilsett vaniljesukkeret. Avkjøl.

Visp kremfløten og bland den inn i den kalde vaniljekremen. Del bunnen i tre bunner. Smør syltetøy over to av bunnene. Fordel halvparten av vaniljekremen på disse to. Legg sammen bunnene. Smør til slutt resten av vaniljekremen oppå og langs siden på kaken. Legg det meste av vaniljekremen midt på bunnen slik at kaken blir ”rund”.

Bland mandelmassen med melis og sirup. Farge den rosa med rød konditorfarge.

Kjevl ut mandelmassen mellom plastfolie til en tynt, rundt lokk som dekker hele kaken. Dekk kaken med lokket. Sikt Melis over kaken. Pynt med kronene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.