Prinsessekaker

4 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

2 remser ca. 5 x 15 cm av kakebunnen

Oppskrift på kakebunn
2 egg
½ dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss hvetemel
smør eller margarin samt hvetemel til formen
Dansukker Sukker til å strø på kaken

Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 dl matfløte
1 ss potetmel
1 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Fløtekrem
1 dl kremfløte
1 dl av vaniljekremen, se oppskrift ovenfor
¾ dl syltetøy, velg favoritten din

Pynt
Grønn marsipan
Dansukker Melis

Instruktioner

Kakebunn:
Lag en form av folie eller bakepapir, 35 x 15 cm og plasser den på et stekebrett. Visp egg og begge sukkertypene til eggedosis. Tilsett hvetemelet og bland godt. Bre massen ut i formen, og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 5 minutter. Strø litt sukker på kaken før den og hvelves på et bakepapir. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Bland alt utenom vaniljesukkeret i en kasserolle og la småkoke på svak varme til kremen tykner. Avkjøl blandingen før vaniljesukkeret tilsettes.

Pisk fløten stiv. Bland vaniljekremen i fløten. Bred syltetøy på kakebunnen og et tynt lag fløtekrem. Legg den andre bunnen oppå fyllet. Fordel resten av fløtekremen på toppen. Kjevle ut marsipanen tynt. Legg marsipanleiven på fyllet og trykk forsiktig inn langs kanten på kaken. Sikt melis over marsipanen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.