Påskeharer

ca. 20 stk.

Karakter (1 stk)

Ingredienser

25 g gjær for søte deiger
2 1/2 dl lunken melk
1 dl flytende margarin
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
2 egg
8–10 dl hvetemel

Pynt og pensling
1 egg
rosiner
hasselnøttkjerner
Dansukker Melis

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Hell over melk og margarin, og rør til gjæren er oppløst. Rør inn sukker, vaniljesukker og salt. Visp egget lett, og tilsett det i blandingen. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. Dekk med klede, og la heve i 20–30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del den i to. Del deretter den ene delen i 20 litt større og 20 litt mindre emner, og form til hode og kropp. Den andre delen av deigen deles i like store emner som formes til ører, armer og ben. Sett sammen de ulike bitene til harer på et brett med bakepapir. Pensle harene med sammenvispet egg. Sett på rosiner til øyne og hasselnøtter til snuter. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt melis over harene ved servering.

Deigen kan også formes til én stor hare som deles opp ved servering, eller til vanlige runde boller hvis man ønsker det.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.