Påskeharer

ca. 20 stk.

Karakter (1 stk)

Ingredienser

25 g gjær for søte deiger
2 1/2 dl lunken melk
1 dl flytende margarin
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
2 egg
8–10 dl hvetemel

Pynt og pensling
1 egg
rosiner
hasselnøttkjerner
Dansukker Melis

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Hell over melk og margarin, og rør til gjæren er oppløst. Rør inn sukker, vaniljesukker og salt. Visp egget lett, og tilsett det i blandingen. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. Dekk med klede, og la heve i 20–30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del den i to. Del deretter den ene delen i 20 litt større og 20 litt mindre emner, og form til hode og kropp. Den andre delen av deigen deles i like store emner som formes til ører, armer og ben. Sett sammen de ulike bitene til harer på et brett med bakepapir. Pensle harene med sammenvispet egg. Sett på rosiner til øyne og hasselnøtter til snuter. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt melis over harene ved servering.

Deigen kan også formes til én stor hare som deles opp ved servering, eller til vanlige runde boller hvis man ønsker det.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.