Ingredienser
50 g gjær for søte deiger
100 g margarin
5 dl vann
½ dl Dansukker Mørk Sirup
1 ts salt
1 dl sesamfrø
1 dl knust bokhvete
3 dl revet gulost
1 ss malt karve
5 dl siktet rugmel
ca. 8 dl hvetemel
Pensling
1 egg
hel karve
flaksalt
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt margarin i en kjele, tilsett vannet og varm opp til fingervarmt (37 grader). Hell deigvæsken over gjæren, og rør til den har løst seg opp. Tilsett sirup, salt, sesamfrø, bokhvete, ost og karve. Arbeid deretter inn melet til deigen slipper bollens kanter. Dekk til og la den heve i 30 minutter.
Ta deigen over på et melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to like store biter som formes til lengder. Skjær hver lengde i 12 biter og rull hver bit til en lengde på ca. 60 cm. Brett hver lengde dobbel og tvinn den før den formes til en krans. Legg kransene på en stekeplate med bakepapir. La dem heve i 30 minutter.
Pensle kransene med sammenvispet egg og strø på karve og flaksalt. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på rist under et bakeklede.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tid for rabarbra
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen
Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Kaker til vårens feiringer
Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Gode grillsauser, marinader og rubs
Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.