Kalendertrøfler

ca. 25 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

1 dl kremfløte
50 g smør 

3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker 

300 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold

Smakstilsetning
1/2 ts malt kardemomme eller
1 ss konjakk og 1 ss sterk, kald kaffe eller 

1 ts pepperkakekrydder

Glasur
200 g sjokolade
melisglasur

Instruktioner

Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte. Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse. Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form. Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.

Adventskalender; 24 nummererte trøffelbiter
Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem. Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler. Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og 1/2 ts eddik eller sitronsaft. Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.

Kalendertrøflene bør oppbevares kaldt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.