Julestjerne

En saftig och smakfull julestjerne laget av hvetedeig med fyll av mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel.

ca. 15–20 stykker

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (1 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Hvetedeig
25 g gjær
1 1/2 dl romtemperert melk
1 1/2 dl naturell yoghurt, 3 %
100 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts malt kardemomme
1 egg
ca. 8–9 dl hvetemel
1/4 ts salt

Fyll
80 g mørk sjokolade
125 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ss malt kanel
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss friskpresset appelsinjuice
1 ts maisstivelse

Pensling
1 egg + vanen + 1 knivsodd salt
Dansukker Svensk Perlesukker

 

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett yoghurt, smør, sirup, kardemomme og egg og arbeid sammen. Tilsett nesten alt hvetemelet, og kna deigen til den er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og kna deigen til den slipper kantene i bollen.

La heve under bakeklede i 20–30 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk sjokoladen og bland den med resten av ingrediensene.

Legg deigen på et melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til runde leiver. Bruk en sirkel med ca. 25 cm diameter som mal når du kjevler. Legg en av leivene på et brett med bakepapir.

Smør utover fyllet og pass på å porsjonere mengden slik at fyllet rekker også til de 3 andre leivene og deigen som blir til overs. Legg på neste leiv og smør fyllet utover. Gjenta til siste leiv er lagt på, men ikke smør fyll på denne.

Skjær 16 hakk ca. 2 cm ut fra midten og snurr dem to og to ut fra hverandre. Trykk til slutt sammen endene. Lag boller av deigen som blir til overs.

La heve under bakeklede i ca. 45 minutter. Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.

Pensle stjernen med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek kaken i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.