Julestjerne

En saftig och smakfull julestjerne laget av hvetedeig med fyll av mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel.

ca. 15–20 stykker

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (1 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Hvetedeig
25 g gjær
1 1/2 dl romtemperert melk
1 1/2 dl naturell yoghurt, 3 %
100 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts malt kardemomme
1 egg
ca. 8–9 dl hvetemel
1/4 ts salt

Fyll
80 g mørk sjokolade
125 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ss malt kanel
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss friskpresset appelsinjuice
1 ts maisstivelse

Pensling
1 egg + vanen + 1 knivsodd salt
Dansukker Svensk Perlesukker

 

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett yoghurt, smør, sirup, kardemomme og egg og arbeid sammen. Tilsett nesten alt hvetemelet, og kna deigen til den er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og kna deigen til den slipper kantene i bollen.

La heve under bakeklede i 20–30 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk sjokoladen og bland den med resten av ingrediensene.

Legg deigen på et melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til runde leiver. Bruk en sirkel med ca. 25 cm diameter som mal når du kjevler. Legg en av leivene på et brett med bakepapir.

Smør utover fyllet og pass på å porsjonere mengden slik at fyllet rekker også til de 3 andre leivene og deigen som blir til overs. Legg på neste leiv og smør fyllet utover. Gjenta til siste leiv er lagt på, men ikke smør fyll på denne.

Skjær 16 hakk ca. 2 cm ut fra midten og snurr dem to og to ut fra hverandre. Trykk til slutt sammen endene. Lag boller av deigen som blir til overs.

La heve under bakeklede i ca. 45 minutter. Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.

Pensle stjernen med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek kaken i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!