Ingredienser
2 1/2 dl hvetemel
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 1/4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3/4 ts salt
1 dl melk
50 g smør
1 ts sitronsaft
1 egg, lett vispet
50 g smeltet smør
Rapsolje til pensling av brett
Instruktioner
Sett ovnen på 200 °C. Pensle munkebrettet grundig med rapsolje.
Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.
Mål opp melken i en liten bolle, og tilsett sitronsaften. Rør om.
Smeltet smøret. Tilsett melken, det lett vispede egget og det smeltede smøret i den tørre blandingen, og rør om.
Fyll munkehullene i formen halvveis opp med røre. Ha gjerne røren i en sprøytepose, slik at det blir enklere å fylle hullene.
Stekes i nedre del av ovnen i ca. 6-8 minutter. Avkjøl i noen minutter før de tas ut av formen. Pensle formene mellom hver omgang.
TRE VARIASJONER AV TOPPING
Kanel og sukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1-2 ts malt kanel
50 g smeltet smør
Bland sukker og kanel. Pensle munkene med smør mens de fremdeles er varme, og dypp dem i sukkeret.
Glasur og polkagrisstrø
2 dl Dansukker Melis
1-2 ss vann
1 dl knuste polkagriser
Bland sammen melis og vann til en jevn røre. Smør på munkene, og pynt med knuste polkagriser.
Pepperkakeglasur
2 dl Dansukker Melis
1-2 ss vann
2 ts pepperkakekrydder
Bland sammen melis og vann til en jevn røre. Tilsett 2 ts pepperkakekrydder i glasuren.
Smør glasuren på munkene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.