Anisbrød

Sukkerdyppede anisbrød er en klassiker fra Nordbotten i Sverige. Anisbrød minner om munker, men har en annerledes smakstilsetning og form.

ca. 45–50 stk.

ca. 2 timer

Karakter (7 stk)

Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
5 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup på flaske
1 ts salt
1 1/2–2 ss støtt anis
ca. 15 dl hvetemel
750–1000 g kokosfett

Limesukker/kardemommesukker
2 dl Dansukker Finkornet Sukker + skallet av
1 lime / 2 ts kardemomme

Kanelsukker/kokossukker/vaniljesukker
2 dl Dansukker Finkornet Sukker + 3 ts kanel /
2 dl kokos / 1 ts vaniljesukker

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og la avkjøles til 37 °C.

Løs opp gjæren i litt av de flytende ingrediensene. Tilsett resten av de flytende ingrediensene sammen med sirup, salt og anis.

Tilsett litt hvetemel om gangen og arbeid sammen til en smidig deig, ca. 10 min.

La heve under bakeklede i 45 min.

Del deigen i to deler som kjevles ut til ca. 60 x 45 cm og ca. 1/2 cm tykkelse. Del i 8 cm lange og 3 cm brede biter. Skjær to hakk på langsiden av bitene. Eller skjær til valgfrie former. La bitene heve ca. 20 min.

Rør sammen valgfri sukkerblanding i en bolle, og sett den til side.

Varm opp kokosfettet til 180 °C, bruk termometer for å se temperaturen eller legg i en liten bit deig i fettet. Får deigen fin gyllenbrun farge etter ca. 1 minutt, har fettet riktig temperatur.

Friter noen brød om gang til de får en fin gyllenbrun farge, i ca. 2–3 min.

Dypp dem i valgfri sukkerblanding, og la avkjøles på bakepapir.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.