For alle du bryr deg om
Deig til ingefærhjerter
Aromatiske ingefærkjeks med en skarp og varm ingefærsmak.
Deig til sjokoladehjerter
Sprø sjokoladekjeks med en intens og rik kakaosmak.
Tips, triks og inspirasjon
Bruk eggehviter for en blank glasur
Vi kjenner alle til vannbasert glasur, men visste du at glasur med eggehviter gir en blank overflate og tørker raskere enn vannbasert glasur? Bruk pasteuriserte eggehviter for sikkerhet og holdbarhet. Du trenger 1 beholder pasteuriserte eggehviter (1,5 eggehviter) og 150 g Dansukker Melis. Ha ingrediensene i en bolle og visp dem til en luftig masse. Jo mer du visper, desto tykkere blir konsistensen.
Arbeid med glasurens konsistens
Lag tykkere glasur til kanter og detaljer, og tynnere glasur til å fylle større områder. Du kan justere tykkelsen med mer melis for en tykkere konsistens eller mer væske for en tynnere konsistens.
Farg glasuren med frukt eller pastafarger
Lag fargerike design med frukt eller pastafarger. Pastafarger er konsentrerte og gir sterke nyanser med selv små mengder. Hvis du vil lage flere farger, del glasuren i små porsjoner før du tilsetter farge.
Eksperimenter med naturlige fargestoffer
Vurder å bruke naturlige fargestoffer som rødbetjuice (ca. 1-2 ss) eller gurkemeie (en klype) for å lage forskjellige nyanser.
Smaksett glasuren
Tilsett smak til glasuren med smakstilsetninger som vaniljeessens, sitron, lime, appelsin eller kakao (1-2 ss).
Bruk en sprøytepose eller frysepose for fine detaljer
For fine detaljer og presise linjer, bruk en sprøytepose med en liten dyse. Hvis du ikke har en sprøytepose, kan du bruke en frysepose og klippe et veldig lite hull i hjørnet.
Bruk trespyd til detaljer
Bruk små trespyd/grillspyd for å fordele glasuren presist eller for å tegne og lage små detaljer og mønstre med eller i glasuren.
Lag vakre mønstre med sjablonger
Klipp og bruk små sjablonger for å tegne stjerner, hjerter eller sirkler på julehjertene dine. Eller for å strø melis i mønstre over dem.
Sukker- og glitterdekorasjoner
Oppnå et festlig utseende med sukkerperler, spiselig glitter, stjerner eller snøfnugg.
Kreative dekorasjoner
I tillegg til tradisjonelt strøssel kan du bruke hakkede nøtter, tørket frukt eller spiselige urter som rosmarin eller timian. Du kan også lage små figurer av fondant til dekorasjon, som nisser, reinsdyr eller andre julefigurer.
Oppbevaringstips
Når glasuren har tørket, oppbevar julehjertene i en lufttett beholder. Hvis hjertene må stables, legg bakepapir mellom lagene for å forhindre at glasuren smitter av.
Holdbarhet
Hvis kjeksene kun er til dekorasjon, kan de vare veldig lenge. Hvis de skal spises, er holdbarheten omtrent en uke når de oppbevares riktig.
Heng opp julehjertene
Du kan også lage julehjertene til dekorasjon på juletreet, i vinduer eller på grener. Det krever bare et hull til en snor eller bånd. Husk å lage hullene før du baker hjertene.
Kreative gaveideer
Hjemmelagde og personlig dekorerte julehjerter er en fantastisk gaveidé. Dekorer hjertene og pakk dem vakkert inn som gaver til familie og venner.