Lys Sirup

Sirup (sukkersirup) lages ved å blande ulike biprodukter som oppstår ved fremstilling av hvitt sukker fra bete- eller rørsukker. Sirup er en seig løsning som består av sukker (sakkarose), druesukker (glukose) og fruktsukker (fruktose). Kombinasjonen av de ulike sukkerartene hindrer krystallisering, mens det svært høye sukkerinnholdet på ca. 80 % garanterer lang holdbarhetstid.

Sirup fremstilles i ulike kvaliteter ved å blande de forskjellige biproduktene på ulike måter, slik at man får variasjoner i farge og smak. Fargen og smaken kommer i hovedsak fra mindre mengder mineralsalt og andre stoffer som finnes naturlig i råvaren, men av og til må det tilsettes salt for å skape riktig smaksprofil. Hver kvalitet er tilpasset et spesifikt bruksområde. Sirup er spesielt anvendelig til baking, men brukes også i konfektprodukter, iskrem og desserter.

Mål og vekt: Sirup
1 dl = 140 g
1 ss = 20 g
1 ts = 7 g

Tips
- Sukkerbrunede poteter: De brune potetene lager du lettest ved å smelte litt sirup på pannen. Når den er varm, har man potetene i. Etter kort tid er de vakkert lysebrune og klar til servering.

Lys Sirup

Les mer om smakssirklene våre »

Næringsinnhold per 100 g

Energi 1326 kJ/312 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrat 78 g
- hvorav sukkerarter 78 g
Protein 0 g
Salt 1,0 g
Påskegodteri

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!