Vørterbrød

Vørterbrød er en klassiker på julebordet. Et krydret, saftig og deilig velduftende brød med rugmel, brødsirup og rosin. Nyt julen med vørterbrød.

4 brød

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

100 g smeltet smør
1 l mørkt øl eller julmust
50 g gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 1/3 ss malt pomeranskall
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 krm allehånde
2 dl rosiner
ca 3 l finmalt rugmel
2 ts salt

Pensling
mørkt øl eller julmust
Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Smelt smøret og hell i ølen eller julmust, varm til ca. 37 °C.

Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i væsken, rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sirup, krydder og rosiner. Arbeid deretter inn rugmelet til deigen slipper bollen. Tilsett salt mot slutten. La heve under bakeklede i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i 4 emner som formes til brød. Fordel brødene på to brett med bakepapir. La heve under bakeklede i 20–30 minutter. 

Sett ovnen på 250 °C. 

Pensle brødene med en blanding av en skvett mørkt øl / svensk «julmust» og litt mørk sirup. Senk temperaturen til 200 °C, og stek vørterbrødene i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist under klede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.