Valnøttbrød

2 stykker

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Om kvelden:
100 g rugsurdeig
3 dl vann
3 dl hvetemel

500 g skrelt og revet eple
1 dl Dansukker Brun Farin

200 g sammalt rug, grov
3 dl kokende vann

Om morgenen:
Surdeigen, epleblandingen og skåldet rug
7 dl hvetemel
2 dl rugmel
2 dl bokhveteflak
2 dl solsikkefrø
200 g valnøtter
1 dl linfrø
1 ss anis, fennikel eller karve, kan sløyfes
3 ts salt

Oppskrift på surdeig finner du her

Instruktioner

Bland surdeigen med vannet i en bolle, og rør deretter inn melet. Dekk bollen med lokk eller plastfilm. La det stå lunt, for eksempel i lukket ovn, natten over. Bland sammen de revne eplene og brun farin, og sett det i kjøleskapet. Ha den sammalte grove rugen i en bolle, og hell på kokende vann, for å skålde rugen. La stå. Om morgenen blander du surdeigen med epleblandingen og rugen i en stor bolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bland godt. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 2–3 timer. Ha deigen over i to smurte, avlange former, 2 liter. Strø litt rugmel på brødene. La stå i 1 time. Settes inn i nedre del av ovnen ved 250°C. Senk temperaturen til 200°C, og stek til brødene har en innvendig temperatur på 98°C.Bruk steketermometer. Det tar ca. 1 time til brødene er ferdige. Lavere innvendig temperatur gir klebrige brød. Hvelv ut brødene av formene, og avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.