Ingredienser
Paiskall
300 g hvetemel eller mandelmel
2 dl Dansukker Melis
125 g smør i biter
Revet skall av 1 ubehandlet sitron
1 eggeplomme
4-6 ss iskaldt vann
Vaniljekrem
5 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts vaniljepulver
1 dl Dansukker Sukker
6 eggeplommer
3 ss maisstivelse
50 g mykt smør
Friske bær og Dansukker Melis til pynt
Instruktioner
Paiskall
Arbeid sammen smør sukker, mel og egg til det blir en smuldrete deig. Tilsett sitronskallet.
Rør inn eggeplommen.
Tilsett vannet én spiseskje om gangen til det blir en smidig deig.
Rull sammen, og la hvile i kjøleskap i minst 1 time.
Sett ovnen på 200 °C.
Kjevle eller trykk ut paideigen i former med avtakbar bunn eller sandkakeformer.
Stek i ovnen i 10–12 minutter.
Avkjøl, og løsne deretter forsiktig paiskallene fra formene. Obs! Paiskallene blir skjørere hvis mandelmel brukes.
Fyll skallene med vaniljekrem, og pynt med valgfrie bær og melis.
Vaniljekrem
Kok opp melken, rør inn vaniljesukker og vaniljepulver.
Visp sukker, eggeplommer og maisstivelse luftig. Hell i den varme melken under visping.
Hell tilbake blandingen i gryten, og varm forsiktig opp under visping til det begynner å tykne. Ta gryten av platen, og ha vaniljekremen i en bolle. Tilsett smøret, og rør til det er smeltet.
Dekk til, og sett kremen til avkjøling i kjøleskapet.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!