Taco med brent fløteiskrem

Brent fløteiskrem i knekkflarn-taco med karamellsaus.

1 liter

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Brent fløteiskrem
5 dl kremfløte
1 1/2 dl Dansukker Sukker
8 eggeplommer (bruk middels store egg)
4 1/2 helmelk
2 ss Dansukker Glykosesirup

Knekkflarn-taco
1/2 del mandelflak
3 ss hvetemel
45 g smør
1/2 dl Dansukker Sukker
3 ss kremfløte
2 ss Dansukker Glykosesirup

Karamellsaus
120 g smør
1 krm salt
1 3/4 dl kremfløte
1/2 vaniljestang
2 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Glykosesirup

Serveringsforslag
bruk et taco-stativ eller form flarnet til en skål og server på fat.

Instruktioner

Brent fløteiskrem
Kan tilberedes én dag eller flere dager i forveien.

Sett ovnen på 200 °C.

Hell 5 dl fløte i en ildfast form og stek i ovn i ca. 60 minutter til halvparten av væsken er fordampet. Rør om i fløten ca. hvert tiende minutt.

Mål opp og visp forsiktig sammen melisen og eggeplommene i en bolle.

Mål opp melk, ovnsbakt fløte og glukosesirup i en kasserolle. Kok opp melkeblandingen og hell den over sukkeret og eggeplommene under omrøring. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp til 83 °C. Vær forsiktig så temperaturen ikke kommer over
85 °C.

Avkjøl deretter iskrembasisen til kjøleskapstemperatur, og kjør den i iskremmaskin til den får ønsket konsistens. Ha iskremen i en sprøytepose og frys den.

Knekkflarn-taco
Sett ovnen på 170 °C.

Mål opp mandelflak og hvetemel i en bolle, og sett til side.

Mål opp smør, sukker, fløte og glukosesirup i en kasserolle. Kok opp til 115 °C. Vend inn de tørre ingrediensene i kasserollen og rør til en jevn konsistens. La avkjøles i kjøleskap i ca. en time.

Rull 10 jevnstore boller av røren, og fordel dem utover et bakepapirkledd brett. La det være godt med mellomrom mellom bollene.

Stek flarnene i ca. 10–12 minutter eller til de har fått en gyllenbrun farge. For å forme flarnene som taco-skjell bretter du dem over et tynt kjevle eller pinnen på kjevlet. La flarnene avkjøles litt. Løft flarnene forsiktig av med en stekespade og brett dem over kjevlet for å forme dem til taco-skjell.

Karamellsaus
Mål opp smør og salt. Sett til sides. 

Kok opp fløte og vanilje i en kasserolle. Finn frem en annen kasserolle (gjerne en stor) der du måler opp sukker og glukose. Kok opp til 185 °C. Når temperaturen på sukkeret er oppe i 185 °C, trekker du kasserollen av platen. Tilsett litt etter litt fløten du har kokt opp. La blandingen få koke videre i ca. 5 minutter til.

Slå over karamellsausen i en skål som du dekker over med plastfolie. La sausen avkjøles til 37 °C.

Bland inn smør og salt. Sett karamellsausen i kjøleskapet.

Montering
Ta ut sprøyteposen med isen ca. 20 minutter før servering. Hell karamellsausen over i en sprøytepose. Sett 10 taco-skjell opprett på et fat. Sprøyt iskremen i taco-skjellene. Avslutt med å sprøyte over karamellsausen. Server gjerne iskremtacoene i et tacostativ.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.