Surdeigsbrød

3 stykker

Karakter (0 stk)

Ingredienser

5 dl vann
400 g rugsurdeig
1 dl Dansukker Mørk Sirup
100 g sammalt rug, grov
500 g speltmel
300 g hvetemel
3 tssalt

Oppskrift på surdeig finner du her

Instruktioner

Hell vannet i en bolle, og ha i surdeigen. Rør til surdeigen er oppløst. Tilsett sirup og alle melsortene, og bearbeid deigen ved lav hastighet i kjøkkenmaskin eller for hånd i 10 minutter. Tilsett saltet, og bearbeid deigen kraftig i ytterligere 8 minutter. Legg deigen i en oljet plastboks med lokk, og la den stå i 3 timer. Ha så deigen på melet bakebord, og del den i tre like store emner som trilles til boller. Dekk med klede, og la dem hvile i 10 minutter. Form bollene til brød, og strø på litt speltmel. Legg brødene på et melet klede, og trekk opp kledet rundt brødene, slik at de heves oppover og ikke mot sidene. La deigen heve i 1 1/2 time. Sett inn en plate i ovnen, og sett den på 250° C. Flytt brødene over på et bakepapir på en skjærefjel, dra dem over til den varme platen, og sprut inn rikelig med vann med en blomstersprøyte. Etter 5 minutter senker du temperaturen til 200° C. Luft ovnen ved å åpne døren etter 10 minutter. Gjenta to ganger. Stekes totalt 40 minutter. Avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.