Sprø rabarbrapai

En sprø rabarbrapai er sommerens beste pai! Bak denne sprø paien med demerarasukker og få en herlig smak av karamell sammen med syrlig rabarbra.

10 stk.

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Paideig
1 dl ristet hel bokhvete
Flaksalt
125 g smør
1 ½ dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 dl havregryn
1 ½ dl hvetemel

Fyll
500 g rabarbra
2 ss sitron
1 ss potetmel

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C.

Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter. Tilsett 2 klyper flaksalt, og sett til side.

Smelt smør og tilsett sukker og sirup. Rør til sukkeret har løst seg opp, og tilsett deretter havregryn og hvetemel. Rør til en jevn blanding og sett til side.
Skyll og rens rabarbraen. Skjær i mindre biter som du varmer sammen med sitron i en kasserolle til de har blitt litt mykere. Smør en rektangulær paiform på ca. 12 x 35 cm, legg rabarbraen i bunnen, strø over potetmel og bland litt.

Hell over paideigen, og strø over bokhveten. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flytt opp formen, og stek i ytterligere 5 minutter. Serveres med krem eller iskrem.

Tips: Bytt ut hvetemelet med mandelmel og bruk glutenfrie havregryn for å få paien glutenfri.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!