Sommerkake

Friske jordbær og luftig kremostfyll på saftige kakebunner. En fantastisk jordbærkake som vil forbløffe alle.

ca. 12 kakestykker

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunner
2 1/2 dl rapsolje
1 dl gresk yoghurt
3 egg
3 1/2 dl melk 
5 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
9 dl hvetemel
1 ts bikarbonat
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 dl jordbærsyltetøy 

Fyll 
250 g kremost
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Melis
1 ss vaniljesukker 
Skallet fra 1 lime, gjerne usprøytet
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet

Dekorasjon
250 g jordbær 
Hvite spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft. Kle 3 runde former med bakepapir, ca. 18–20 cm i diameter. 

Visp sammen rapsolje, yoghurt, egg, melk, sukker og vaniljesukker. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og rør inn i blandingen. Til slutt, vend inn jordbærsyltetøy.

Fordel røren likt i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut bunnene og vend dem opp-ned på et bakepapir. Avkjøles helt.

Fyll
Visp kremosten kremaktig. Tilsett fløte og visp til en luftig blanding. Vend ned skall fra sitron og lime, melis og vaniljesukker. Oppbevares i kjøleskapet til kaken er klar til montering.

Montering av kaken
Legg en bunn på et kakefat. Fordel ut 1/3 av fyllet i et jevnt lag. Topp med skivede jordbær. Gjenta på de to gjenværende bunnene. Stikk i spiselige blomster eller valgfri pynt. Kaken holder seg i kjøleskapet i ca. 1–2 dager.

 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.