Ingredienser
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maizenamel
25 g smør, romtemperatur
Hvetedeig
50 g gjær
5 dl melk, romtemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
200 g smør, romtemperert
13-15 dl hvetemel
1/2 ts salt
Pensling
vispet egg + litt vann + litt salt
Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker eller,
smakstilsatt sukker
Instruktioner
Start med vaniljekremen. Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk .
Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av komfyren og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sil vaniljesausen gjennom en finmasket sil. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.
Forbered hvetedeigen. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, kardemomme, smør og nesten alt melet. Bearbeid deigen til den er blank og glatt. Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Bearbeid deigen til den slipper fra kantene på bollen. La deigen heve under et bakepapir i ca. 20-30 minutter.
Ta deigen over på et melet stekebrett og del den i biter på ca. 40 gram hver. Det blir ca. 40 biter. Rull til kuler og legg dem på stekebrett kledd med bakepapir.
Trykk en melet finger inn i midten av hver bolle og trykk bollen lett slik at den blir litt flatere. La dem heve under et klede i 2 timer.
Sett ovnen på 225 °C. Pensle bollene med sammenpisket egg og fyll en sprøytepose med vaniljesaus. Sprøyt vaniljesaus i midten av hver bolle og stek midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. La dem avkjøles på en rist.
Smelt smør og pensle bollene, og dypp deretter kantene i sukker.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.