Solskinnsboller

Herlige boller fylt med vaniljekrem, penslet med smør og dyppet i sukker. Utmerket snacks til solveggen!

ca. 40 stk.

1 time + 2 timer heving

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Vaniljekrem 
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maizenamel 
25 g smør, romtemperatur

Hvetedeig
50 g gjær
5 dl melk, romtemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
200 g smør, romtemperert
13-15 dl hvetemel
1/2 ts salt

Pensling
vispet egg + litt vann + litt salt

Pynt
smeltet smør 
Dansukker Sukker eller, 
smakstilsatt sukker

Instruktioner

Start med vaniljekremen. Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk .

Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.

Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av komfyren og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sil vaniljesausen gjennom en finmasket sil. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.

Forbered hvetedeigen. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sirup, kardemomme, smør og nesten alt melet. Bearbeid deigen til den er blank og glatt. Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Bearbeid deigen til den slipper fra kantene på bollen. La deigen heve under et bakepapir i ca. 20-30 minutter.

Ta deigen over på et melet stekebrett og del den i biter på ca. 40 gram hver. Det blir ca. 40 biter. Rull til kuler og legg dem på stekebrett kledd med bakepapir. 

Trykk en melet finger inn i midten av hver bolle og trykk bollen lett slik at den blir litt flatere. La dem heve under et klede i 2 timer. 

Sett ovnen på 225 °C. Pensle bollene med sammenpisket egg og fyll en sprøytepose med vaniljesaus. Sprøyt vaniljesaus i midten av hver bolle og stek midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. La dem avkjøles på en rist.

Smelt smør og pensle bollene, og dypp deretter kantene i sukker.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!