Ingredienser
1/2 dl Dansukker Fin Farin eller 1 dl Dansukker Melis
200 g smør eller margarin
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til deigen sammen med valgt smakstilsetning. La deigen stå kaldt i 30 minutter. Sett ovnen på 175°. Kakene avkjøles på rist. Oppbevares tørt.
Variasjoner
Finske pinner
Rull ut deigen til fingertykke lengder som skjæres i 5 cm lange emner. Pensle emnene med eggehvite, og dypp dem i perlesukker og hakkede mandler. Legg kakene på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Sjakkruter
Del deigen i to deler. Bland 2 ss kakao i den ene delen og 2 ts vaniljesukker i den andre delen. Del deigen i emner som rulles til lengder. Legg en lys og mørk lengde ved siden av hverandre osv. Skjær kakene i 3-4 mm tykke skiver som legges på plate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 175° i ca. 8 minutter.
Snurrer
Som ovenfor, men begge deigene kjevles ut, legges oppå hverandre og rulles sammen.
Syltetøykaker
Rull små boller av deigen og legg dem i små papirformer. Lag et lite hull i hver bolle, og legg en klatt syltetøy i hullet.
Nøtteruller
Rull ut lengder av deigen, ca. 1 cm i diameter, og skjær disse i emner som formes til ringer. Pensle ringene med eggehvite, og dypp dem deretter i hakkede mandler.
Gaffelkaker
Form deigen til en rulle, ca. 4 cm i diameter. Skjær rullen i 5 mm tykke skiver. Trykk med en gaffel på hver kake. Tilsett smakstilsetning, f.eks. vaniljesukker, kanel eller kakao til deigen.
Kanelkaker
Som ovenfor, men i stedet for å bruke gaffel dyppes kakene i en blanding av 2 ss sukker og 1 ss kanel.
Sjokolade- eller rosinkaker
Bland inn 100 g rosiner eller sjokoladebiter i deigen. Form små boller av deigen.
Floke
Legg en klatt deig i en godt rengjort hvitløkpresse og press deigen gjennom. Smakstilsetning som kakao, ingefær, vanilje eller kanel kan tilsettes till deigen.
Tips
Deigen kan også formes i lengder som skjæres i biter rett etter stekingen. Du kan pensle lengdene med eggehvite og strø hakkede mandler og dansukker perlesukker eller kanel på.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.