Ingredienser
Bunn
50 g smør
10 stk. Digestive-kjeks
3 ss Dansukker Brun Farin
Sjokoladekrem
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 eggeplommer
150 g mørk sjokolade
90 g smør, romtemperert
1 klype salt
Italiensk marengs
2 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl vann
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
Instruktioner
Smelt smøret, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med Digistive-kjeks og brun farin. Trykk ut smuldredeigen i en rund form med avtakbar bunn, ca. 18 cm i diameter.
Varm opp fløte, demerarasukker og muscovadorørsukker i en gryte. Sett nøttene til side.
Visp lett sammen eggeplommene i en bolle. Tilsett fløteblandingen mens du visper, og hell deretter alt tilbake i gryten. Varm opp til ca. 85 °C.
Finhakk sjokoladen, og ha den i fløteblandingen. Rør til en jevn røre, og tilsett deretter smøret, litt om gangen, og til slutt en klype salt. Rør til en jevn røre.
Hell sjokoladekremen over bunnen, og la den stivne i kjøleskapet i ca. 2–3 timer.
Visp eggehvitene til et fast skum. Kok opp sukker, vann og sitronskall i en tykkbunnet gryte, og varm til 120 °C. Hell sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.
Ha marengsmassen i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt over sjokoladepaien. Brenn av marengsen med en brenner, og server paien.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Spre kjærlighet på Valentinsdagen
By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!