Sjokoladepai med italiensk marengs

10–12 porsjoner

1 time + ca. 2–3 timer i kjøleskap

Karakter (30 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
50 g smør
10 stk. Digestive-kjeks
3 ss Dansukker Brun Farin

Sjokoladekrem
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 eggeplommer
150 g mørk sjokolade
90 g smør, romtemperert
1 klype salt

Italiensk marengs
2 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl vann
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet

Instruktioner

Smelt smøret, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med Digistive-kjeks og brun farin. Trykk ut smuldredeigen i en rund form med avtakbar bunn, ca. 18 cm i diameter.

Varm opp fløte, demerarasukker og muscovadorørsukker i en gryte. Sett nøttene til side.

Visp lett sammen eggeplommene i en bolle. Tilsett fløteblandingen mens du visper, og hell deretter alt tilbake i gryten. Varm opp til ca. 85 °C.

Finhakk sjokoladen, og ha den i fløteblandingen. Rør til en jevn røre, og tilsett deretter smøret, litt om gangen, og til slutt en klype salt. Rør til en jevn røre.

Hell sjokoladekremen over bunnen, og la den stivne i kjøleskapet i ca. 2–3 timer.

Visp eggehvitene til et fast skum. Kok opp sukker, vann og sitronskall i en tykkbunnet gryte, og varm til 120 °C. Hell sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.

Ha marengsmassen i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt over sjokoladepaien. Brenn av marengsen med en brenner, og server paien.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!