Sjokoladebollemakroner

Piff opp den klassiske makronen med en smak av sjokoladebolle. Disse sjokoladebollemakronene er farlig gode. Pynt med sjokolade og kokos.

ca. 30–32 stk.

1,5 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
250 g mandelmasse
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 eggehvite

Sjokoladebollesmørkrem
150 g smør
1 1/2 dl Dansukker Melis
4 ss kakao
1 eggeplomme
1 1/2 dl havregryn, mikset
1/2 dl kokos
1 ss kaffe, kald

Pynt
250 g mørk sjokolade
kokos

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Riv mandelmassen. Bland inn sukker og eggehvite og visp sammen. Klatt ut små, runde kaker på en plate med bakepapir. Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 12–14 minutter. La avkjøles helt.

Lag smørkremen. Visp smøret og tilsett melis, kakao og eggeplomme. Miks havregrynene for å dele dem i litt mindre biter. Tilsett havregryn, kokos og kaffe i røren. Visp til en luftig smørkrem.

Smør smørkremen på kakene. La sjokolademakronene stå i fryseren i 15 minutter.

Gjør klar pynten. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Ta makronene ut av fryseren og dypp smørkremen i sjokolade. Strø kokos på toppen og la kakene stivne på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!