Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

En lekker sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn. Kombinasjonen av seig og sprø pistasjebunn med kremet mangocurd og frisk, syrlig sitronsmak gjør denne kaken til en innertier.

10 kakestykker

1,5 time + 5 timer i fryser

Karakter (3 stk)

Ingredienser

Pistasjebunn
2 eggehviter, 50 g
1/4 dl Dansukker Sukker
1/2 dl pistasjenøtter
1/2 dl mandelmel
1/2 krm salt
1 dl Dansukker Økologisk Melis

Mangocurd
250 g mango, fryst
2 egg
2 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør

Ostekake
3 eggeplommer
2 dl Dansukker Økologisk Melis
2 msk Dansukker Glykosesirup
skallet av 1/2 sitron
2 ss sitronsaft
200 g kremost
100 g crème fraîche 34 %
3 dl kremfløte

Sitronglasur
1 gelatinark
1 dl sitronsaft
1 pasjonsfrukt
1 1/2 dl Dansukker Eko Sukker
2 ss Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Lag pistasjebunnen og mangocurden dagen før. Start med pistasjebunnen og sett ovnen på 175 °C varmluft.

Visp eggehvitene og sukkeret til et fast skum. Finhakk pistasjenøttene og bland dem med mandelmel, salt og melis.

Vend pistasjeblandingen forsiktig inn i skummet og rør til en jevn konsistens. Smør en rund form med 18 cm diameter og hell i røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Lag mangocurden. Tin mangoen og kjør den i mikser til den får en jevn konsistens. Hell mangoen i en tykkbunnet kasserolle sammen med egg og syltesukker. Sett kasserollen på platen og visp hele tiden til det begynner å tykne. Tilsett smøret i små klatter, og visp det inn i blandingen.

Ta kasserollen av varmen og sil mangocurden gjennom en finmasket sil. La avkjøles og hell deretter curden i en rund silikonform med 18 cm diameter. Sett den i fryseren i minst 2 timer.

Lag ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronskall, sitronsaft, kremost og crème fraîche. Visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Legg pistasjebunnen midt i en kake-/springform med 20 cm diameter. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Ta mangocurden ut av formen og legg den over pistasjebunnen.

Hvis du bruker en kakeform uten bunn, bør du ha plastfolie under og rundt for å sikre at minst mulig av ostekaken havner utenfor. Hell over sitronostekaken slik at pistasjebunnen og mangocurden dekkes på toppen og langs sidene. Sett kaken straks i fryseren og la den stå der i ca. 3 timer.

Gjør klar sitronglasuren. Bløtlegg gelatinarket i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp sitronsaft, pasjonsfruktsaft (uten frø), sukker og glykosesirup i en kasserolle. Legg i gelatinarket og kok opp igjen. Rør ut gelatinen i blandingen og la avkjøles.

Ta ut ostekaken, hell over glasuren og la stå i fryseren i én time til.

Ta ut kaken og fjern formen og plastfolien. La kaken stå i romtemperatur i 10–15 minutter før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.