Ingredienser
Pistasjebunn
2 eggehviter, 50 g
1/4 dl Dansukker Sukker
1/2 dl pistasjenøtter
1/2 dl mandelmel
1/2 krm salt
1 dl Dansukker Økologisk Melis
Mangocurd
250 g mango, fryst
2 egg
2 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør
Ostekake
3 eggeplommer
2 dl Dansukker Økologisk Melis
2 msk Dansukker Glykosesirup
skallet av 1/2 sitron
2 ss sitronsaft
200 g kremost
100 g crème fraîche 34 %
3 dl kremfløte
Sitronglasur
1 gelatinark
1 dl sitronsaft
1 pasjonsfrukt
1 1/2 dl Dansukker Eko Sukker
2 ss Dansukker Glukosesirup
Instruktioner
Lag pistasjebunnen og mangocurden dagen før. Start med pistasjebunnen og sett ovnen på 175 °C varmluft.
Visp eggehvitene og sukkeret til et fast skum. Finhakk pistasjenøttene og bland dem med mandelmel, salt og melis.
Vend pistasjeblandingen forsiktig inn i skummet og rør til en jevn konsistens. Smør en rund form med 18 cm diameter og hell i røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Lag mangocurden. Tin mangoen og kjør den i mikser til den får en jevn konsistens. Hell mangoen i en tykkbunnet kasserolle sammen med egg og syltesukker. Sett kasserollen på platen og visp hele tiden til det begynner å tykne. Tilsett smøret i små klatter, og visp det inn i blandingen.
Ta kasserollen av varmen og sil mangocurden gjennom en finmasket sil. La avkjøles og hell deretter curden i en rund silikonform med 18 cm diameter. Sett den i fryseren i minst 2 timer.
Lag ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronskall, sitronsaft, kremost og crème fraîche. Visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Legg pistasjebunnen midt i en kake-/springform med 20 cm diameter. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Ta mangocurden ut av formen og legg den over pistasjebunnen.
Hvis du bruker en kakeform uten bunn, bør du ha plastfolie under og rundt for å sikre at minst mulig av ostekaken havner utenfor. Hell over sitronostekaken slik at pistasjebunnen og mangocurden dekkes på toppen og langs sidene. Sett kaken straks i fryseren og la den stå der i ca. 3 timer.
Gjør klar sitronglasuren. Bløtlegg gelatinarket i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp sitronsaft, pasjonsfruktsaft (uten frø), sukker og glykosesirup i en kasserolle. Legg i gelatinarket og kok opp igjen. Rør ut gelatinen i blandingen og la avkjøles.
Ta ut ostekaken, hell over glasuren og la stå i fryseren i én time til.
Ta ut kaken og fjern formen og plastfolien. La kaken stå i romtemperatur i 10–15 minutter før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Spre kjærlighet på Valentinsdagen
By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!