Ingredienser
Bringebærblanding
250 g bringebær
1 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Saften av 1/2 sitron
Semifreddo
5 eggeplommer
2 eggehviter
150 g kremost
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Karamelliserte pistasjnøtter
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 krm salt
100 g usaltede pistasjnøtter uten skall
Instruktioner
Press bringebæret gjennom en finmasket sil og ned i en gryte. Rør inn syltesukker, glukosesirup og sitronsaft og la det småkoke i 5 minutter. Avkjøles helt.
Kle en avlang form, ca. 2 liter, med plastfolie.
Skill eggeplommene og eggehvitene.
Visp sammen egg, kremost, sukker og vaniljesukker.
Visp eggehvitene stive i en egen bolle.
Visp fløte i en egen bolle.
Vend kremen forsiktig inn i eggeplommene og vend deretter inn eggehviten.
Rør grovt 2/3 av bringebærblandingen inn i røren.
Hell røren i formen og topp med den gjenværende blandingen. Dra en skje eller kniv gjennom den øverste delen av blandingen for å lage mønstre. Settes i fryseren i minst 5 timer.
Sett ovnen på 175 °C. Bland sirup, sukker og salt i en gryte. Rør inn pistasjnøtter når sukkeret har begynt å smelte. Hell blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i 12–15 minutter. Rør etter halve tiden. Ta ut og avkjøl. Grovhakk og sett til side.
Ta frem iskremen ca. 15 minutter før servering og topp med friske bringebær og karamelliserte pistasjnøtter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Spre kjærlighet på Valentinsdagen
By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!