Safrangifler

32 gifler

2 timer

Karakter (5 stk)

Ingredienser

1 g (2 pk.) safran (ev. 2 ts gurkemeie, kun for å få farge)
1 ss Dansukker Sukker
50 g gjær
5 dl melk
150 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
13–14 dl hvetemel

Fyll
150 g mandelmasse
100 g smør, romtemperert
1 ts vaniljesukker
50 g hvit sjokolade

Pynt
1 egg til pensling
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Knus safranen med 1 ss sukker i en morter, og varm melken til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over.

Bland i smør, safran, sirup og salt. Tilsett nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

I mellomtiden forbereder du fyllet. Riv mandelmassen, og bland den med smør, vaniljesukker og hakket sjokolade.

Del deigen i fire biter, og kjevle ut til rektangler, ca. 0,5 cm tykke, på melet bakebord. Del rektanglene i åtte trekanter.

Legg på en klatt fyll på den brede enden av trekanten, og rull sammen fra den brede enden til den smale. Legg giflene med spissen ned på et brett med bakepapir. La heve under bakeklede i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 °C.

Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.

Stekes midt i ovnen i 7–8 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!