Ingredienser
150 g smør eller margarin
5 dl matfløte
50 gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Sukker
1 ts salt
1 beger kesam
1 g safran
2 egg
ca. 18 dl hvetemel
Fyll
100 g smør eller margarin
150 g mandelmasse
100 g rosiner
2 dl finhakkede mandler
Pensling
sammenvispet egg
Pynt
Dansukker Perlesukker
mandelspon
Langpanne 30 x 40 cm
Bakepapir
Instruktioner
Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett fløten og varm opp til fingervarmt (ca 37 °C).
Smuldre gjæren i en bolle. Hell over de flytende ingrediensene og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sirup, sukker, salt, kesam, safran og egg. Bland i melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. Arbeid deigen blank og smidig. La heve under klede i ca. 30 minutter.
Kle langpannen med bakepapir. Riv mandelmassen.
Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i 2 emner som kjevles ut på melet bakebord til rektangulære leiver. Bred et tynt lag smør/margarin på leivene. Strø over den revne mandelmassen, rosinene og mandlene. Rull sammen. Skjær rullene i biter som settes i langpannen.* La heve under klede i ca. 30 minutter. Pensle med egg og strø over perlesukker og mandelspon. Stekes i nedre delen av ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist under klede.
* i stedet for en stor langpanne kan bollene legges i flere mindre former.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.