Ingredienser
150 g smør eller margarin
5 dl matfløte
50 gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Sukker
1 ts salt
1 beger kesam
1 g safran
2 egg
ca. 18 dl hvetemel
Fyll
100 g smør eller margarin
150 g mandelmasse
100 g rosiner
2 dl finhakkede mandler
Pensling
sammenvispet egg
Pynt
Dansukker Perlesukker
mandelspon
Langpanne 30 x 40 cm
Bakepapir
Instruktioner
Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett fløten og varm opp til fingervarmt (ca 37 °C).
Smuldre gjæren i en bolle. Hell over de flytende ingrediensene og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sirup, sukker, salt, kesam, safran og egg. Bland i melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. Arbeid deigen blank og smidig. La heve under klede i ca. 30 minutter.
Kle langpannen med bakepapir. Riv mandelmassen.
Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i 2 emner som kjevles ut på melet bakebord til rektangulære leiver. Bred et tynt lag smør/margarin på leivene. Strø over den revne mandelmassen, rosinene og mandlene. Rull sammen. Skjær rullene i biter som settes i langpannen.* La heve under klede i ca. 30 minutter. Pensle med egg og strø over perlesukker og mandelspon. Stekes i nedre delen av ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist under klede.
* i stedet for en stor langpanne kan bollene legges i flere mindre former.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!