Sablé Breton med solbærfyll

Sablé Breton er en fransk delikatesse som i denne oppskriften lages med herlig solbærfyll. Bak og nyt!

14 stk

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Deig
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 3/4 dl hvetemel
1 ss bakepulver
210 g smør, romtemperert
en god klype havsalt

Solbærkompott
2 1/2 dl solbær
1 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Visp sammen egg og sukker til det blir luftig.

Sikte sammen mel og bakepulver og arbeide inn i deigen for hånd til den blir litt smulete.

Arbeid deretter inn smøret og til slutt saltet.

Del deigen i 14 biter som du triller ut til boller. Sett i fryseren til bollene er kalde.

Legg bollene i en smurt muffinsplate og bak på 160°C i ca. 25 minutter.

Trykk ned baksiden av f.eks. et snapsglass ca. 1 cm i kaken for å få en grop.

Solbærkompott: Kok sammen bær og sukker til bærene slipper væsken og kompotten begynner å tykne, ca. 10 minutter på middelhøy varme. Solbær inneholder mye pektin den tykner enda mer når den blir kjølig.

Hvelv ut kakene og fyll med kompott. Server som de er eller lunkne med en kule vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!