Ingredienser
Jordbærmousse
150 g jordbær
1 dl Dansukker Melis
2 dl kremfløde
2 plater gelatin
1 ts. vaniljesukker
Rull
3 egg
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
2 dl hvetemel
2 ts. bakepulver
1/2 dl melk
Pynt
1 ss. tørket lavendel
2 ss. Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Start med jordbærmoussen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Lag en puré av jordbærene i en blender, og tilsett melis. Bland gelatinen med 1/2 dl jordbærpuré, og smelt gelatinblandingen i en skål over vannbad. Hell blandingen i den kalde pureen, og rør godt.
Pisk fløten lett i en skål, og vend den ned i jordbærpureen, litt om gangen. Avkjøl.
Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg og sukker i en skål til det er hvitt og luftig. Vend hvetemel og bakepulver ned i blandingen. Tilsett melken.
Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.
I mellomtiden blandes tørket lavendel med sukker i en liten skål. Strø deretter halvparten på et stykke bakepapir. Ta kaken ut av ovnen, strø resten av lavendelsukkeret på bunnen, og vend kaken over på bakepapiret med lavendelsukker. Avkjøl.
Fjern bakepapiret forsiktig fra kaken, og fordel moussen jevnt over kaken. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker, og sett kaken i kjøleskapet før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.