Rødbetkake

En herlig rødbetkake med syrlig glasur som er både fin i fargen og har en kraftig smak. By på en spennende rødbetkake til kaffen!

ca. 1,5 time

ca. 10 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Rødbetkake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 1/4 dl mat- eller rapsolje
3 dl hvetemel
1 1/2 dl kokosflak
2 ts bakepulver
1 1/2 ts malt kanel
1 1/2 ts malt kardemomme
3/4 ts salt
4 1/2 dl revne rødbeter (ca. 270 g)

Glasur
200 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
300 g kremost
skall av 1 lime
2 ts friskpresset limesaft

Pynt
blåbær
skall av en lime
Spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, kokosflak, bakepulver, kanel, kardemomme og salt, og vend det inn i røren.

Skyll, skrell og riv rødbetene fint før du vender dem inn i røren. Rør glatt.

Smør en springform med 20 cm diameter med olje. Stek kaken i nedre del av ovnen i 45–50 minutter. La avkjøles før du hvelver kaken over på rist. La kaken bli helt kald under et klede.

Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.

Hell fyllet i en sprøytepose. Del kaken i to og legg underdelen på et kakefat. Sprøyt topper med glasur på bunnen og strø over litt blåbær.

Legg på den øvre delen og sprøyt topper på hele oversiden. Dra ut hver topp med en skje. Pynt med blåbær og spiselige blomster og riv litt limeskall på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.