Rødvinskokt skinkefilet med tomatsalsa og avokadokrem

8 porsjoner

Karakter (12 stk)

Ingredienser

Rødvinskokt skinkefilet
1 ½ kg benfri skinkestek eller -filet
2 flasker rødvin
3 dl Dansukker Mørk sirup
1 ½ dl balsamicoeddik
4 rødløker i båter
5–6 hvitløksfedd
1 ts malt svartpepper
4–5 kvister fersk timian
2 kjøttbuljongterninger

Saus
5 dl av buljongen
2 ss hvetemel
vann


Tomatsalsa
5–6 tomater
2 rødløk, oppskåret
2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
400 g honningmelon
1 slangeagurk
2 ss friskpresset sitronsaft
3–4 ss olje
2 ss Dansukker Brun Farin
1 dl finhakket basilikum
1 dl finhakket persille


Avokadokrem
4 modne avokadoer
4 dl lett crème fraîche
revet skall av 1 lime
4 ss friskpresset limesaft
2–4 ts Dansukker Brun Farin
2 ts salt
2 krm malt svartpepper


Baconpoteter
16–24 poteter, kokefast type
16–24 skiver bacon
200 g revet, sterk ost, for eksempel cheddar
4 ss Dansukker Brun Farin
16–24 tannpirkere

Instruktioner

Rødvinskokt skinkefilet
Bland alle ingrediensene i en gryte. La småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Hell buljongen i en gryte og kok opp. Bland melet ut i litt vann og rør til alle klumper er borte. Jevn ut buljongen og la koke i 5 minutter.


Tomatsalsa
Skjær tomatene i små terninger. Skrell melonen og skjær denne også i små terninger. Agurken skjæres også i små terninger.

Bland sammen de andre ingrediensene og hell dette over den hakkede massen. Bland sammen og la stå kaldt frem til servering.


Avokadokrem
Del avokadoene i to og fjern kjernene. Grav ut fruktkjøttet og mos det med en gaffel. Bland mosen med de andre ingrediensene. Settes kaldt frem til servering.


Baconpoteter
Skrell potetene og kok dem akkurat møre. Skyll i kaldt vann og tørk dem på husholdningspapir. Grav ut litt av potetmassen med en teskje. Fyll hullet med revet ost. Rull potetene i farinsukkeret. Legg hver potet midt på en baconskive og vri denne sammen over hullet med ost. Fest med en tannpirker. Bakes midt i ovnen ved 200° i 10–12 minutter.


Server kjøttet med sausen, avokadokremen, salsaen og potetene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bringebærhjerter

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!