Ingredienser
Rabarbramarmelade
365 g rabarbra (cirka 8 stilker)
350 g Dansukker syltesukker
1 ts. vaniljesukker
0,5 dl vann
Saft fra 1 sitron
Mørdeig
600 g hvetemel
200 g melis
2 ts. vaniljesukker
En stor klype salt
300 g kaldt smør
2 egg
Glasur
Melis
Sitronsaft
Vann
Instruktioner
Rabarbramarmelade
Rens rabarbraen og skjær den i små stykker på cirka 1 cm. Ha alt i en gryte, og kok det opp. La det koke i fem minutter.
Bland massen med en stavmikser til marmeladen er jevn og glatt og uten klumper. Ha den i et rent syltetøyglass eller en annen beholder,
og la den kjøle seg ved romtemperatur uten lokk. Imens forbereder du mørdeigen.
OBS! Hvis du bare ønsker å lage marmeladen, har du på lokket og setter den i kjøleskapet så snart den er avkjølt.
Mørdeig
Sikt melis, mel, salt og vaniljesukker i en bolle. Tilsett kaldt smør kuttet i terninger, og smuldre ingrediensene sammen til de får en rasplignende konsistens.
Lag en fordypning i midten av bollen, og slå ut eggene der. Slå ut og rør eggene med fingrene mens du forsiktig begynner å arbeide dem inne i deigen.
Klem deigen sammen, men bare til den henger sammen. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den til kjøling en halvtimes tid.
Del deigen i fire like store stykker, og rull hvert av dem ut for seg mellom to stykker bakepapir i en tykkelse på cirka 2–3 mm. Legg deigen som er rullet ut, til kjøling igjen en times tid.
Ferdiggjøring
Sett ovnen på 175 grader, vanlig ovn.
Ta to av de fire utrullede deigstykkene ut av kjøleskapet. Fordel halvparten av marmeladen på et av deigstykkene, og legg det andre stykket oppå.
Prikk deigen med en gaffel, gjerne hele veien gjennom marmeladen. Gjenta.
Stek én plate om gangen i 20–25 minutter. Deigen skal være lett gyllen i kantene.
La stykkene avkjøle seg på en rist.
Glasur
Bland melis, sitronsaft og vann i ønsket mengde. Hell massen ut og fordel den på de avkjølte snittene. La den sette seg og størkne.
Pynt eventuelt med litt lyserød glasur også eller annen spiselig pynt.
Skjær så ut rektangulære snitter i ønskede størrelser. Kantene kan godt brukes til prøvesmaking!
- Oppskrift - Terese Sau Hansen
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!