Ingredienser
Rabarbramarmelade
365 g rabarbra (cirka 8 stilker)
350 g Dansukker syltesukker
1 ts. vaniljesukker
0,5 dl vann
Saft fra 1 sitron
Mørdeig
600 g hvetemel
200 g melis
2 ts. vaniljesukker
En stor klype salt
300 g kaldt smør
2 egg
Glasur
Melis
Sitronsaft
Vann
Instruktioner
Rabarbramarmelade
Rens rabarbraen og skjær den i små stykker på cirka 1 cm. Ha alt i en gryte, og kok det opp. La det koke i fem minutter.
Bland massen med en stavmikser til marmeladen er jevn og glatt og uten klumper. Ha den i et rent syltetøyglass eller en annen beholder,
og la den kjøle seg ved romtemperatur uten lokk. Imens forbereder du mørdeigen.
OBS! Hvis du bare ønsker å lage marmeladen, har du på lokket og setter den i kjøleskapet så snart den er avkjølt.
Mørdeig
Sikt melis, mel, salt og vaniljesukker i en bolle. Tilsett kaldt smør kuttet i terninger, og smuldre ingrediensene sammen til de får en rasplignende konsistens.
Lag en fordypning i midten av bollen, og slå ut eggene der. Slå ut og rør eggene med fingrene mens du forsiktig begynner å arbeide dem inne i deigen.
Klem deigen sammen, men bare til den henger sammen. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den til kjøling en halvtimes tid.
Del deigen i fire like store stykker, og rull hvert av dem ut for seg mellom to stykker bakepapir i en tykkelse på cirka 2–3 mm. Legg deigen som er rullet ut, til kjøling igjen en times tid.
Ferdiggjøring
Sett ovnen på 175 grader, vanlig ovn.
Ta to av de fire utrullede deigstykkene ut av kjøleskapet. Fordel halvparten av marmeladen på et av deigstykkene, og legg det andre stykket oppå.
Prikk deigen med en gaffel, gjerne hele veien gjennom marmeladen. Gjenta.
Stek én plate om gangen i 20–25 minutter. Deigen skal være lett gyllen i kantene.
La stykkene avkjøle seg på en rist.
Glasur
Bland melis, sitronsaft og vann i ønsket mengde. Hell massen ut og fordel den på de avkjølte snittene. La den sette seg og størkne.
Pynt eventuelt med litt lyserød glasur også eller annen spiselig pynt.
Skjær så ut rektangulære snitter i ønskede størrelser. Kantene kan godt brukes til prøvesmaking!
- Oppskrift - Terese Sau Hansen
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.