Rabarbrapai

ca. 8 porsjoner

Karakter (15 stk)

Ingredienser

Lokk
2 1/2 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
3 ss Dansukker Melis
1 eggeplomme

Rabarbragelé
7 hg rabarbra i 2 cm store biter
3 dl Dansukker Strøsukker
8 gelatinplater

Vaniljekrem
6 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Strøsukker
1 ts vaniljesukker
3 dl fløte
2 ss potetmel

Garnering
ristede mandelflak

Instruktioner

Bland sammen ingrediensene til lokket og la blandingen hvile i kjøleskap i 1 time. Still ovnen inn på 175°. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann.

Smør en rund form med avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter. Kle formen med deigen. Stikk huller i deigen.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den stå til avkjøling.

Kok rabarbraen og sukkeret i en rustfri kasserolle til rabarbraen er myk. Vri opp gelatinplatene og rør ned i rabarbraen. Rør om til gelatinen er smeltet.

Når rabarbrablandningen begynner å stivne, helles den i lokket.

Visp sammen alt til kremen, unntatt vaniljesukkeret, i en kasserolle og kok til det tykner. La det stå til avkjøling. Tilsett vaniljesukkeret. Bre kremen over rabarbraen.

Strø over ristede mandler. Oppbevares kaldt før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.