Rabarbra- og mandelgalette

6-8 porsjoner

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Tertedeig
3 dl hvetemel
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 knivsodd salt
150 g kaldt smør
3–5 ss kaldt vann

Fyll og topping
200 g rabarbra
Skall og saft fra 1 liten sitron
3 ss Dansukker Sukker
1 ss potetmel
1 egg
3–4 ss mandelflak

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Bruk en ostehøvel til å skjære smøret i tynne skiver ned i bollen. Bland alle ingredienser med en skje, slik at alt blir blandet, men det fremdeles er i små biter med smør. Tilsett det kalde vannet i flere omganger, og bland alt sammen til en deig uten å elte.

Form deigen til en rund kule, og dekk den til med plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time, gjerne over natten.

Kutt rabarbraen i like store stykker, og legg dem i en skål med sukker, sitron og potetmel. Bland, og la dem stå og trekke i ca. 15 minutter.

Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 20 min. før du skal bake den. Dryss mel på bordet, og kjevle ut deigen til den er ca. 3–5 mm tykk. Husk å snu deigen underveis, slik at den ikke kleber seg fast til bordet.

Ha deigen over på et stykke bakepapir, og legg på rabarbraen i et fint mønster. La det være plass til å folde opp kantene. Pensle kantene med egg, og dryss på mandelflak. Dryss litt mer sukker over terten, og stek den midt i ovnen i 35–40 min.

Ta ut terten, og la den kjøle seg litt av før du skjærer den løs. Serveres med vaniljeis.

Oppskrift i samarbeid med Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.