Ingredienser
Tertedeig
3 dl hvetemel
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 knivsodd salt
150 g kaldt smør
3–5 ss kaldt vann
Fyll og topping
200 g rabarbra
Skall og saft fra 1 liten sitron
3 ss Dansukker Sukker
1 ss potetmel
1 egg
3–4 ss mandelflak
Instruktioner
Sett ovnen på 200 °C.
Bland mel, sukker og salt i en bolle. Bruk en ostehøvel til å skjære smøret i tynne skiver ned i bollen. Bland alle ingredienser med en skje, slik at alt blir blandet, men det fremdeles er i små biter med smør. Tilsett det kalde vannet i flere omganger, og bland alt sammen til en deig uten å elte.
Form deigen til en rund kule, og dekk den til med plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time, gjerne over natten.
Kutt rabarbraen i like store stykker, og legg dem i en skål med sukker, sitron og potetmel. Bland, og la dem stå og trekke i ca. 15 minutter.
Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 20 min. før du skal bake den. Dryss mel på bordet, og kjevle ut deigen til den er ca. 3–5 mm tykk. Husk å snu deigen underveis, slik at den ikke kleber seg fast til bordet.
Ha deigen over på et stykke bakepapir, og legg på rabarbraen i et fint mønster. La det være plass til å folde opp kantene. Pensle kantene med egg, og dryss på mandelflak. Dryss litt mer sukker over terten, og stek den midt i ovnen i 35–40 min.
Ta ut terten, og la den kjøle seg litt av før du skjærer den løs. Serveres med vaniljeis.
Oppskrift i samarbeid med Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!