Ingredienser
Bringebærsyltetøy
250 g bringebær
125 g Dansukker Syltesukker
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 dl maisstivelse
25 g smør, romtemperert
Muffins
100 g smør
3/4 dl melk
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 1/4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pynt
marsipan
Dansukker Melis
50 g hvit sjokolade
Instruktioner
Start med bringebærsyltetøyet. Rens bringebærene og ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret. La koke i 3–4 minutter.
Skum av syltetøyet. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.
Start med vaniljekremen. Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen, og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
Lag deretter muffinsene. Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett melkeblandingen.
Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Legg en teskje med bringebærsyltetøy i hver muffins.
Stek midt i ovnen på 225 °C under- og overvarme i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
Lag et hull i hver muffins og fyll det med vaniljekrem. Visp kremfløten og fyll den i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt krem på hver muffins.
Smelt hvit sjokolade og sett til side. Strø melis på bakebordet og kjevl marsipanen tynt ut. Trykk deretter ut 60 sirkler, 5x5 cm, med en rund kakeform. Brett hver sirkel inn mot midten 2 ganger.
Plasser 4 brettede sirkler med spissen mot hverandre og drypp litt sjokolade midt på, slik at de fester seg sammen. Fest så den siste brettede sirkelen på midten. La sjokoladen stivne før du legger blomsten midt på kremen. Sikt over melis.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!