Ingredienser
Sitron- og hylleblomstcurd
1 dl konsentrert hylleblomstsaft
1 dl sitronsaft
2 eggeplommer
1 egg
3 dl Dansukker Syltesukker
75 g smør, romtemperert
Kake
100 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
5 eggeplommer
1 dl melk
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Marengs
5 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
Topping
5 dl kremfløte
1 liter jordbær
valgfrie bær og spiselige blomster
Instruktioner
Begynn med curden. Bland alle ingrediensene, bortsett fra smøret, i en kasserolle. La småkoke i 3 minutter under visping. Sett kasserollen til side og tilsett smøret litt etter litt. Sil gjennom en finmasket sil.
Hell over på et varmt, rent glass som du setter i kjøleskapet.
Lag kaken. Sett ovnen på 150 °C over- og undervarme. Kle en form på ca. 40 x 40 cm med bakepapir. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett eggeplommene én etter én og rør om etter hver eggeplomme. Tilsett deretter melken. Bland hvetemel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i røren. Rør til en jevn røre som du deretter stryker utover stekebrettet.
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til du får en hard marengs. Fordel marengsen litt ujevnt over bunnen.
Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist og del kaken på midten.
Pisk kremfløten, skyll jordbærene og skjær dem i biter. Smør et lag med krem utover en av bunnene. Sprinkle over curd og strø over jordbær. Legg på neste bunn, smør utover et lag med krem og sprinkle over curd.
Dekorer med valgfrie bær og spiselige blomster.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!