Piknikhorn med skinke

32 stykker

Karakter (0 stk)

Ingredienser

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 1/2 dl flytende margarin
1/2 dl sesamfrø
1 dl hvetekim
2 ts salt
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 egg
ca. 16 dl hvetemel

Fyll
16 skiver røkt skinke
32 skiver ost
1 rød paprika

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Hell over vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett margarin, sesamfrø, hvetekim, salt, sirup og egg. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La heve under klede i 30 minutter. I mellomtiden forbereder du fyllet. Skyll paprikaen og fjern stilkfestet og kjernene. Skjær lange biter av paprikaen. Del skinkeskivene i to. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut hver del til en rund leiv som skjæres i åtte trekanter. Legg en osteskive, en halv skinkeskive og en bit paprika på den brede delen av hver trekant. Rull sammen fra den brede enden mot spissen. Bøy hvert horn til en halvmåne. Legg dem på stekeplatemed bakepapir. La deigen heve i 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på sesamfrø. Stekes i nedre del av ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist under klede. Hornene egner seg godt til frysing.

Tips: Får du ikke tak i hvetekim, bruk havrekli isteden.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.