Petit choux

Petit choux er franske, kremfylte små bakverk. De setter en ekstra luksuriøs spiss på ettermiddagskaffen. Varier smakene på petit choux-kakene med hjemmelaget tindvedsyltetøy eller ulike curds.

ca. 25–30 stk.

1 time

Karakter (36 stk)

Ingredienser

5 egg
1 klype salt
1 1/4 dl vann
1 1/4 dl melk
1 ss Dansukker Sukker
125 g smør
2 1/2 dl hvetemel
Dansukker Perlesukker

Pynt
kremfløte
curd
tindvedsyltetøy

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C. Visp sammen eggene og saltet. Varm vann, melk, sukker og smør på svak varme i en kasserolle.

Ta kasserollen av varmen og sikt inn melet i væsken. Rør rundt med en tresleiv og sett kasserollen tilbake på platen.

Rør til røren slipper kantene og begynner å bli blank. Hell over i en bolle og bland inn eggeblandingen litt etter litt. Ikke bruk hele blandingen hvis røren virker for løs. Den skal være tykk nok til å kunne sprøytes.

Rør om til konsistensen føles kremet. Hell røren i en sprøytepose med valgfri tut, og sprøyt ut topper med ca. 3 cm diameter i god avstand til hverandre på et bakepapirkledd brett.

Strø over perlesukkeret og stek i nedre del av ovnen i 17–20 minutter. De skal ha en fin brunfarge.

Slå av ovnen og plasser en tresleiv mellom luken og ovnen for å slippe ut dampen gjennom en liten glipe. La petit choux-kakene få stå og tørke i ca. 5 minutter. La dem deretter avkjøle seg på rist.

Skjær et lokk av hver petit choux. Visp og sprøyt krem på underdelen, legg på litt curd eller syltetøy og legg over lokket. Smaker best samme dag.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bringebærhjerter

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!