Ingredienser
Pepperkakedeig
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
5 dl Dansukker Lys Sirup
400 g smør
3 egg
2 l hvetemel
2 ts natron
2 ss (eller litt mer) malt kanel
2 ss (eller litt mer) malt nellik
2 ts malt ingefær
1 klype salt
Tørr karamell til montering av hus
4 dl Dansukker Økologisk Sukker
Vindu
22 stk gelatinark
Glasur
3 stk eggehvite
10-131/2 dl Dansukker Økologisk Melis
Instruktioner
Smelt sammen sukker, sirup og smør i en kasserolle og avkjøl helt.
Visp i eggene for hånd.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og hell deigvæske i midten. Jobb sammen med en tresleiv først og kna deretter deigen for hånd i noen minutter.
Del deigen i seks deler og trykk dem flate. Pakk deigen godt inn i plast og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 175 °C.
Kjevle ut deigen i rektangler og skjær ca. 1 cm utenfor malen (ettersom
kaken krymper litt i ovnen). Ikke legg biter av ulik størrelse på platene ettersom de trenger ulik tid i ovnen.
Ta bitene ut av ovnen så snart de er gyllenbrune. Skjær forsiktig ut vinduene og rammene mens bitene er varme og avkjøl.
Montering med karamell: Ta fram et skjærebrett eller fat til å bygge huset på. Varm en stekepanne på middelhøy varme. Strø tynne lag med sukker til de smelter og fortsett til alt sukkeret er en ravfarget karamell. Rør innimellom med en tresleiv og senk til komfyrens laveste temperatur.
Begynn med å installere vinduer, dvs. gelatinblad. Start med de 16 stk som tilsammen utgjør taket på drivhuset. Drypp karamell rundt vinduspartiet og trykk deretter fast gelatinbladet forsiktig uten å berøre karamellen. Gjør det samme med resten av vinduene.
Sett deretter sammen en gavl og en sidevegg ved å dryppe karamell på sidene og sette dem sammen. Gavlen skal være ytterst. Vær gjerne to personer når huset skal monteres.
Dypp kortsiden på motsatte gavl i karamell og fest den mot den samme sideveggen. Nå har du en hestesko som er stabil. Legg i eventuell lysslynge (LED) og grønne krukker og dra ut tilstrekkelig med ledning slik at det er nok til uttaket.
Dypp den andre sideveggens kortsider og lim dem fast i gavlene.
Sett deretter fast dørene slik at de står halvt åpne. Sett fast vinduene på toppen, og bruk innsiden som støtte til å holde takvinduene åpne.
Glasur: Visp eggehvite og melis til en fast marengs. Sprøyt luftige snøtopper langs gavlene og i de nedre vinduspartiene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!