Pekankaramellpai

Nyt en eksklusiv pekankaramellpai med juleduftende kakebunn, myk pekankaramell og fyldig sjokoladetrøffel. Alt du kan ønske deg av en pekankaramellpai.

ca. 12 stykker

1 time + 2 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
60 g smør
100 g pepperkaker
150 g chocolate chip cookies

Pekankaramell
100 g pekannøtter
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
75 g smør

Trøffel
70 g melkesjokolade
70 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 klype salt

Pynt
50 g pekannøtter
smulene fra bunnen
frosne tyttebær

Instruktioner

Smelt smøret og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med pepperkaker og chocolate chip cookies. Trykk ut blandingen i en paiform med avtakbar bunn, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen slik at det blir en tykk kant helt opp til toppen av formen. Spar litt paismuler til pynt. Sett paiformen i kjøleskapet.

Grovhakk pekannøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene til pekankaramellen i en tykkbunnet kasserolle. La koke til 120 °C. Vend inn pekannøttene i karamellrøren og hell røren i paiskallet. Sett i kjøleskap.

Finhakk sjokoladen til trøffelen og sett den til sides. Kok opp fløte og sirup, tilsett sjokolade og salt. Rør til en jevn konsistens. Hell trøffelen over karamellen og sett i kjøleskap.

Dekorer pekankaramellpaien med pekannøtter, paismuler og tyttebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!