Pavlova-krans med grapefruktcurd

Vinterens vakreste, sprøeste og beste krans. En herlig luksuriøs dessert å avslutte året med.

8–10 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (6 stk)

Ingredienser

Pavlova
4 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss maisstivelse
1 ts eplesidereddik

Grapefruktcurd
3/4 dl ferskpresset grapefruktjuice
2 ss friskpresset sitronjuice
1 egg
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
50 g smør

Grapefrukttopping
1 grapefrukt
1/2 ts malt kardemomme
1 ss Dansukker Melis

Pynt
2 dl kremfløte
grovhakkede pistasjnøtter

 

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. 

Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Visp i 5 minutter. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret, og visp videre i 5 minutter. Vend inn maisstivelse og eddik. 

Tegn en sirkel med ca. 22 cm diameter på et bakepapir, og legg den på et bakebrett. Sprøyt eller klatt ut ca. 10 runde topper i en sirkel. Bruk en skje til å lage en liten fordypning i hver topp. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 1 ½ time. Slå av varmen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt.

Gjør klar curden. Bland juice, egg og syltesukker i en kasserolle. La koke under omrøring til curden har tyknet. Slå av varmen og rør inn smøret. Skjær grapefrukten i skiver som du legger i en skål. Rør inn kardemomme og melis.

Montering
Pisk fløten til luftig krem. Sprinkle over curden og legg på en kremdott. Topp med grapefrukt og hakkede pistasjnøtter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!