Ingredienser
Pavlova
4 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss maisennamel
1 ts eplesidereddik
Tyttebærkaramellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte
75 g tyttebær
Dekorasjon
kremfløte
tyttebær
rosmarinkvister
Instruktioner
Sett ovnen på 125 °C. Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til. Vend inn maizena og eddik.
Tegn 5 runde ringer i forskjellige størrelser på bakepapir, f.eks. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Lag de 3 minste på ett brett og de andre på et annet brett. Hell ut røren ut i ringene og bred jevn ut. Stek i ca. 1 1/2 time, avhengig av størrelse. De skal være seige i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut brettene.
Imens lager du tyttebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å karamellisere seg eller tykne litt.
Hell i fløten litt om gang og kok i ytterligere 4 min. Tilsett tyttebærene, og rør om. Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet.
Montere juletre-pavlovaen. Begynn med å vispe fløten og legg deretter den største pavlovaen på et fat, smør på litt fløte og tyttebærkaramellsaus.
Legg på den nest største pavlovaen og et nytt lag med krem og karamellsaus og forsett slik til den siste pavlovaen. Legg den minste pavlovaen på toppen og en kremklatt. Dryss over tyttebærkaramellsausen, tyttebær og rosmarinkvister. Serveres umiddelbart.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.