Pærekake med rosmarin

Pærekake med rosmarin – en glutenfri kake som har det lilla ekstra. Nyt smaken av mandel, brun farin, kardemomme, sitron, rosmarin, pistasj og pærer.

8 porsjoner

ca. 1 time

Karakter (7 stk)

Ingredienser

Pærekake
100 g smør
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 egg
4 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
skallet fra 1/2 sitron, gjerne usprøytet
2 ts sitronsaft
2 ts fersk rosmarin (tørket går også bra)
2–3 pærer
1/2 pistasjenøtter

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C varmluft.

Visp smør og brun farin luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.

Bland de tørre ingrediensene i en skål og tilsett dem i blandingen. Riv skallet fra en halv sitron og press ut sitronsaften. Hakk den ferske rosmarinen og tilsett den i røren.

Smør en avlang paiform på ca. 13 x 36 cm, og hell i røren. Fordel den jevnt utover i paiformen.

Skrell pærene, del dem på midten og fjern kjernehuset. Legg de halve pærene på rad i formen, annenhver opp og annenhver ned. Hakk pistasjnøttene og strø dem over.

Stek i nedre delen av ovnen i ca. 30–35 minutter. Avkjøl. Serveres med krem eller vaniljeiskrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.