Pærekake med romis

8-10 porsjoner

Karakter (15 stk)

Ingredienser

Is
4 pasteuriserte eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnøtter

Saus
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl rom

Kake
300 g mandelmasse
150 g smør eller margarin
2 egg
1 1/4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
4–5 pærer

Pynt
Dansukker Melis

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og lys sirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett rom, rosiner og nøtter. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Bland sammen sirup og rom, og sett til side frem til servering.

Riv mandelmassen fint og bland den med smør/margarin. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett mel og vaniljesukker, og arbeid sammen til en jevn røre. Skrell pærene, og kutt dem i biter. Vend dem ned i røren. Hell røren i en stor, smurt form eller 8–10 smurte porsjonsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter for små former, ca. 35 minutter for stor form. Sikt litt melis over kaken/kakene like før servering. Server kaken lunken eller kald med en klatt romis og sausen til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.