Pærekake med romis

8-10 porsjoner

Karakter (13 stk)

Ingredienser

Is
4 pasteuriserte eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnøtter

Saus
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl rom

Kake
300 g mandelmasse
150 g smør eller margarin
2 egg
1 1/4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
4–5 pærer

Pynt
Dansukker Melis

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og lys sirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett rom, rosiner og nøtter. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Bland sammen sirup og rom, og sett til side frem til servering.

Riv mandelmassen fint og bland den med smør/margarin. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett mel og vaniljesukker, og arbeid sammen til en jevn røre. Skrell pærene, og kutt dem i biter. Vend dem ned i røren. Hell røren i en stor, smurt form eller 8–10 smurte porsjonsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter for små former, ca. 35 minutter for stor form. Sikt litt melis over kaken/kakene like før servering. Server kaken lunken eller kald med en klatt romis og sausen til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.