Pærekake med romis

8-10 porsjoner

Karakter (19 stk)

Ingredienser

Is
4 pasteuriserte eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnøtter

Saus
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl rom

Kake
300 g mandelmasse
150 g smør eller margarin
2 egg
1 1/4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
4–5 pærer

Pynt
Dansukker Melis

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og lys sirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett rom, rosiner og nøtter. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Bland sammen sirup og rom, og sett til side frem til servering.

Riv mandelmassen fint og bland den med smør/margarin. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett mel og vaniljesukker, og arbeid sammen til en jevn røre. Skrell pærene, og kutt dem i biter. Vend dem ned i røren. Hell røren i en stor, smurt form eller 8–10 smurte porsjonsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter for små former, ca. 35 minutter for stor form. Sikt litt melis over kaken/kakene like før servering. Server kaken lunken eller kald med en klatt romis og sausen til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!