Påsketrifle

Trifle er enkelt å lage og smaker fortreffelig. I denne påsketriflen legger vi lag på med sitronsukkerbrød, mangokompott og nyrørt vaniljekrem. En riktig så lekker påskedessert.

6 glass

1,5 time

Karakter (11 stk)

Ingredienser

Sitronsukkerbrød
100 g smør
1 dl melk
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
revet skall fra 1/2 sitron (gjerne usprøytet)
1 ss sitronsaft
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Mangokompott
300 g mango
1/2 sitron, ca. 2 ss
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Nyrørt vaniljekrem
3 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
3 dl kremfløte
1 ss rom (valgfritt)

Pynt
4 dl kremfløte

Instruktioner

Begynn med sitronsukkerbrødet. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smøret og hell i melken. Sett nøttene til side. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett smørblandingen, sitronskall og -saft. Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med 23 cm diameter. Stek i nedre del av ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl.

Lag mangokompotten. Ha mango og sitronsaft i en kasserolle og tin mangoen. Tilsett syltesukkeret og la koke i 2–3 minutter. Bland kompotten til konsistensen er nesten helt glatt og hell den over på et varmt, rent glass. Avkjøl i kjøleskapet.

Lag vaniljekremen. Visp egg, demerasukker, vaniljesukker og sirup luftig. Eventuelt tilsett rom. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Skjær sukkerbrødet i mindre biter og hell over vaniljekremen slik at kaken dekkes. Pisk fløten lett og finn frem 6 glass. Fordel halvparten av sukkerbrødet i glassene og legg på kompotten og kremen. Gjenta en gang til og server triflen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bringebærhjerter

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!