Ingredienser
Harelabber
1 eggehvite, ca. 20 g
2–2 1/2 dl Dansukker Melis
Dekorasjon
noen dråper rød konditorfarge
Maler (du finner disse her)
Bringebærsyltetøy
200 g bringebær
1 dl Dansukker Syltesukker
Vaniljekrem
1/4 vaniljestang
1 1/4 dl fløte
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 ss maisstivelse
25 g romtemperert smør
Bunn
3 egg
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
3/4 dl potetmel
3/4 dl kokosmel
1 ts bakepulver
Pynt
4 dl kremfløte
hvit marsipan
Dansukker Melis
harelabber
marshmallows
Instruktioner
Gjør klar harelabbene og bringebærsyltetøyet minst én dag i forveien.
Begynn med harelabbene. Bland eggehvite og melis forsiktig sammen. Tilsett melisen litt om gangen. Bland godt til du får en tykk og jevn glasur.
Fyll en sprøytepose med glasur. Bruk en sprøytetupp med liten åpning eller klipp et lite hull i sprøyteposen. Spar litt av glasuren og tilsett noen dråper rød konditorfarge. Tilsett mer melis hvis glasuren blir for tyntflytende. Hell også denne glasuren i en sprøytepose.
Skriv ut malene og teip bakepapir over dem. Sprøyt en stripe langs det runde mønsteret som skal forestille labber. Fyll deretter midten med glasur. La stivne og sprøyt deretter tre rosa prikker oppe på labben og en litt større prikk nede. La avkjøle helt.
Lag bringebærsyltetøyet. Kok bringebær og syltesukker i en kasserolle i 3–4 minutter. Hell over syltetøyet på et varmt, rent glass og sett det i kjøleskapet.
Gjør klar vaniljekremen. Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten. Ta vaniljestangen ut av fløten. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.
Lag kakebunnen. Sett ovnen på 175 °C varmluft.
Visp egg og Sukker luftig i noen minutter. Bland potetmel, kokosmel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i eggedosisen. Rør til en jevn konsistens.
Legg et bakepapir i bunnen av en ca. 25 x 30 cm stor form. Smør kantene og hell i røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 6–7 minutter.
Monter kakene. Pisk fløten og trykk ut til sammen tolv runde bunner: seks med 7 cm diameter og seks med 5 cm diameter. Smør bringebærsyltetøy på de store bunnene og vaniljekrem på de små. Sett de små bunnene oppå de store med bringebærsyltetøy, og smør et tykt lag med krem over hver kake.
Kjevl ut marsipanen på melis, slik at den ikke limer seg til underlaget, og skjær ut rundinger med ca. 14 cm diameter. Kle kakene med marsipanen. Fukt nedre del av marsipanen med vann for å feste to harelabber.
Trykk forsiktig ned toppen av kaken og fukt den med litt vann. Bruk små marshmallows eller klipp opp en stor, og fest dem til det fuktede partiet på toppen for å lage en dusk. Server kakene.
Tips. Bunnen er glutenfri, men det går helt fint å bruke også vanlig hvetemel.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.