Napoleonskake

En keiserlig klassiker i nytt format, toppet med kirsebærsyltetøy.

6 stk.

1,5 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 kopp melk
4 eggeplommer
1/2 kopp Dansukker Sukker
2 ss maisstivelse
25 g smør, romtemperatur

Kirsebærsyltetøy
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker

Eplemos

Montering
1 pakke fersk mørdeig
3 dl kremfløte

Glasur
1 1/2 dl Dansukker Melis
3 ts vann
2 ss kirsebærsyltetøy

Instruktioner

Vaniljekrem
Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk. Ta opp vaniljestangen. 

Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse til en porøs masse. Hell melken over eggeblandingen mens du visper.

Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av varmen og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.

Kirsebærsyltetøy
Skyll og fjern steinene i kirsebærene. Blend eller finhakk bærene og bland dem med syltesukkeret i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Eplemos
Lag eplemosen i henhold til oppskriften. 

Mørdeigplater
Sett ovnen på til 200 °C. Del mørdeigen i 3 plater og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Prikk med en gaffel og legg et mindre ark på toppen av arkene som vekt, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut brettet og stek i ytterligere 5 minutter. La avkjøles helt.

Montering
Pisk fløten til den er fast og bland inn 2-3 dl av vaniljekremen. Rør sammen melis og vann til glasuren og sett til side.

Fordel et lag med kirsebærsyltetøy på et mørdeigsark, og legg glasur på toppen, slik at det blir marmorert. Sett i fryseren for å stivne.

Smør et tynt lag med eplemos på det nederste arket og deretter et lag med vaniljekrem på toppen, og legg det på et fat. Smør et tykt lag med vaniljekrem på det siste mørdeigsarket og legg det oppå det med eplemos og vaniljekrem.

Ta ut glasurarket fra fryseren og legg det på toppen av kaken.

Tips!
Skjær kaken i 6 biter og skyll kniven i varmt vann mellom hvert snitt for å gjøre den lettere å skjære.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Syltede sommergrønnsaker

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Plommepai

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.