Ingredienser
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 kopp melk
4 eggeplommer
1/2 kopp Dansukker Sukker
2 ss maisstivelse
25 g smør, romtemperatur
Kirsebærsyltetøy
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker
Montering
1 pakke fersk mørdeig
3 dl kremfløte
Glasur
1 1/2 dl Dansukker Melis
3 ts vann
2 ss kirsebærsyltetøy
Instruktioner
Vaniljekrem
Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk. Ta opp vaniljestangen.
Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse til en porøs masse. Hell melken over eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av varmen og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.
Kirsebærsyltetøy
Skyll og fjern steinene i kirsebærene. Blend eller finhakk bærene og bland dem med syltesukkeret i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.
Eplemos
Lag eplemosen i henhold til oppskriften.
Mørdeigplater
Sett ovnen på til 200 °C. Del mørdeigen i 3 plater og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Prikk med en gaffel og legg et mindre ark på toppen av arkene som vekt, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut brettet og stek i ytterligere 5 minutter. La avkjøles helt.
Montering
Pisk fløten til den er fast og bland inn 2-3 dl av vaniljekremen. Rør sammen melis og vann til glasuren og sett til side.
Fordel et lag med kirsebærsyltetøy på et mørdeigsark, og legg glasur på toppen, slik at det blir marmorert. Sett i fryseren for å stivne.
Smør et tynt lag med eplemos på det nederste arket og deretter et lag med vaniljekrem på toppen, og legg det på et fat. Smør et tykt lag med vaniljekrem på det siste mørdeigsarket og legg det oppå det med eplemos og vaniljekrem.
Ta ut glasurarket fra fryseren og legg det på toppen av kaken.
Tips!
Skjær kaken i 6 biter og skyll kniven i varmt vann mellom hvert snitt for å gjøre den lettere å skjære.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.