Ingredienser
Kakebunn 3 stk.
225 g romtemperert smør
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
5 egg
7 1/2 dl hvetemel
2 ss maisennamel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 1/2 dl melk
Syltetøy
500 g valgfrie bær (f.eks. bringebær eller blåbær)
3 dl Dansukker Syltesukker
Kremostglasur
100 g romtemperert smør
300 g kremost
6 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 ts pepperkakekrydder
Pynt isfjell
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vann
60 g / 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Blå Konditorfarge
Instruktioner
Kakebunn
Sett ovnen på 175 °C.
Smør tre runde former (16–20 cm i diameter).
Visp smør, sukker og sirup lyst og kremaktig i en stor bolle.
Tilsett ett egg om gangen.
Sikt i hvetemel, maisennamel, bakepulver og salt, og tilsett melken. Rør til en jevn røre.
Fordel røren i de tre formene, og stek i 35–40 minutter.
Syltetøy
Bland bær og syltesukkeret i en gryte, og kok i 5–10 minutter avhengig av bærtypen. Syltetøyet skal være ganske stivt. Avkjøl.
Kremostglasur
Visp sammen alle ingrediensene.
Pynt isfjell
Kok opp vann, sirup og vann til ca. 160 °C.
Tilsett blå farge.
Hell sukkerlaken på et bakepapir, og la avkjøles helt. Knekk i biter.
Montering av kaken
Del kakebunnene på midten hvis de blir for tykke. Smør et lag med syltetøy på bunnen, men ikke helt ut i kantene. Legg bunner og syltetøy vekselvis oppå hverandre. Smør glasur over toppen av kaken, og pynt med isfjell og valgfritt strøssel.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Spre kjærlighet på Valentinsdagen
By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!