Minipaier med stikkelsbærmarmelade

Disk opp med artige minipaier i porsjonsstørrelse til festen. Sammen med stikkelsbærmarmeladen blir minipaiene garantert en smaksfavoritt blant gjestene.

ca. 20 små paier

PT1H

1 1/2 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Mørdeig
300 g smør
2 1/2 dl Dansukker Melis
7 dl hvetemel
1 klype salt
1 egg

Stikkelsbærmarmelade
500 g stikkelsbær
500 g Dansukker Syltesukker
1 kanelstang

Instruktioner

Skjær det kalde smøret i biter, og tilsett melis og hvetemel. Bland i en mikser. Tilsett egget og en klype salt. Miks en kort stund til, og legg deretter deigen på et melet bakebord.

Arbeid sammen deigen, men ikke kna den for mye. Dekk over med plast og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Lag stikkelsbærmarmelade. Skyll stikkelsbærene og kok dem i ca. 3 minutter.

Mos stikkelsbærene grovt, slik at det blir igjen litt biter. Bland i syltesukker og kanelstang. La koke i ca. 10 minutter.

Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Sett ovnen på 185 °C. Kjevl ut deigen til ca. 1 mm tykkelse på et melet bakebord, og bruk en rund form til å trykke ut 20 kaker med ca. 7 cm diameter. Pensle en muffinsplate, og trykk de runde paideigene jevnt inn i formene.

Legg på en klatt stikkelsbærmarmelade. Bruk en rund form til å trykke ut 20 lokk med ca. 6 cm diameter. Stikk ut et mønster midt på lokket. Legg lokket på paiene og trykk fint til kantene.

Stek paiene midt i ovnen i ca. 17–20 minutter. La avkjøles.

Server med vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!